Teksten schrijven

Teksten schrijven is een proces. Het begint met nadenken over voor wie je schrijft. Voor jezelf in de vorm van een dagboek, logboek of een andere vorm die niet bedoeld is om door anderen te worden gelezen.

Onder Teksten schrijven versta ik het schrijven van columns, korte verhalen, verslagen, papers en scripties. Deze zijn wel bedoeld om door anderen te worden gelezen.
Elke vorm kent zijn eigen regels: een column hoeft niet op feiten gebaseerd te zijn en vertegenwoordigt meestal de mening van de auteur.

Korte verhalen zijn fictie of non-fictie.

Verslagen vallen onder een breed scala: Een rechtbankverslag is van heel andere aard dan een verslag over een openbare gebeurtenis. Schrijf je over een cliënt-hulpverlener contact dan ben je gebonden aan de beroepscode. Een student die een stage- of studievoortgangsverslag maakt heeft daarvoor instructies vooraf gekregen over de vorm, inhoud, aantal pagina’s, verwijzingen e.d.

Papers en scripties zijn meestal het eindproduct van een studie. Ook daarvoor zijn tevoren de instructie en richtlijnen verstrekt.

Mijn aanbod voor begeleiding van teksten schrijven is gebaseerd op vier pijlers:

-jarenlange ervaring met zelf teksten schrijven en begeleiding van anderen

-mijn liefde voor taal en aan anderen dat gevoel over te dragen

-spelen met taal en teksten door middel van verhalen vertellen, liedjes maken en de ander helpen zich vrij te voelen met de eigen woorden

-angst voor het witte papier of het lege scherm leren overwinnen d.m.v. associëren en beelden zien.
Wil je meer informatie dan kan dat via Facebook Perspectief Susan van der Schoor en/of een email naar: info@susanvanderschoor.nl