Dit wil ik even kwijt.

De laatste week van augustus. De natuur is al aan het nazomeren. De bomen langs de singels en in de oudere buurten krijgen bruine en omkrullende bladeren. Binnen enige weken zullen weer lege bolsters en fel glimmende kastanjes de grond bedekken. Dan verschijnen weer mensen met grote kunststofzakken om walnoten, beukenoten en eikels te rapen. Vaak in gevaarlijke situaties omdat veel bomen direct langs provinciale wegen staan. Ik vind de natuur in april/mei erg mooi, zo groen wordt het de rest van het jaar niet meer. Steeds meer ga ik de herfstkleuren ook waarderen. De vele schakeringen bruin, geel en rood. Mensen die bramen plukken, noten rapen e.d. moeten wel oppassen. Volgens een meneer in bosgroene uitdossing mag er alleen geplukt en geraapt worden voor eigen gebruik. Dat wordt bepaald aan de grootte van het tasje, zakje of potje. Grotere hoeveelheden vallen onder stroperij en daar staat een boete of hechtenis op. Zo levert ieder een bijdrage aan de ordening van de samenleving.
Mensen zijn weer snel gewend aan de roosters en agenda’s van de school- en werkdagen.Ik heb daar nog last van. Ongemerkt leef ik nog vaak door tijdblokken zoals ook de roosters op school. Bijna zestig jaar zat dat in mijn systeem en nu is het de kunst om te ‘ontblokken’. En de klok als ondersteuning en niet als richtinggevend te gebruiken.
Ik ben ook bezig met de weertoestand in Texas, de tornado Harvey is bijna uitgeraasd maar de continue regenbuien maken grote gebieden slecht bereikbaar en voorlopig onbewoonbaar. De modderstromen in India en Afrika krijgen nauwelijks tijd en aandacht in de journaals en de kranten. Wonderlijk dat vergelijkbare natuurrampen worden gemeten in belangrijkheid naarmate het plaatsvindt in westers gebied of in het verre Afrika of Azië.
Ik hoopte en verwachtte dat de president van de VS zijn kans zou grijpen om te laten zien dat hij de bevolking wil helpen. Vooral ‘zijn Texas’. Maar hij ging met zijn familie, op overheidskosten, weer naar één van zijn resorts. En zijn tweets gingen over een boek dat hij had gelezen (jawel!) en dat hij in Missouri had gewonnen bij de verkiezingen (bijna een jaar geleden). Ik hoopte dat hij direct geld zou laten vrijmaken om de mensen in Texas te helpen. Maar ja, ik vraag teveel. De hele Trumpfamilie moet beveiligd worden en krijgt reisvergoeding uit de staatskas. Dan moet ik niet verwachten dat “America First” ook en vooral zou gelden voor de bevolking. Gelukkig woon ik niet in de VS en heb ik geen plannen om daarheen te gaan. Maar mijn hart gaat wel uit naar de bevolking die haard en huis kwijt is. Naar de bewoners van getroffen gebieden in Afrika, Azië en Texas.
De week is weer begonnen en ik ben het even kwijt.